Bartjes Schotse gehaktballen

Mijn versie van dit heerlijke gehaktballenrecept. Wordt ook wel vogeltjesballen of verborgen ballen genoemd. De balletjes garen in een heerlijke jus. Lekker met gekookte aardappelen of een lekker aardappelpureetje. Geef er groente bij naar keuze. Ik had er geflambeerde paddenstoelen saus bij met bieslook-puree de saus vind je terug bij de rubriek sauzen.

Ingrediënten voor 4 personen:Bartjes schotse gehaktballen

Voor de gehaktballen:

500 g half-om-half gehakt / 1 ei

1 zakje gehaktkruiden (Silvio) / 4 eieren, hardgekookt /

75 gr. boter / 15 gr. bloem / 2 dl. vleesbouillon /

½ eetl. tomatenketchup

Paneermeel

Bereidingswijze

Meng het gehakt met het ei en de gehaktkruiden. Mocht het gehakt nog te nat zijn voeg dan wat paneermeel toe. Vorm nu vier gehaktballen van het gehakt en druk ze vervolgens weer plat. Leg een gekookt ei in het midden van elke bal en kneed het gehakt om het ei heen, zodat er een dikke laag gehakt om het ei zit. Zorg dat je geen ei meer ziet, en dat er geen scheurtjes in het gehakt zitten. Rol de gehaktballen door de rest van het paneermeel. Bak ze op een matig vuur mooi bruin in de boter. Haal als ze bruin zijn uit de pan en houd ze warm. Roer nu de bloem door de boter en roer de aanbaksels goed los, laat de bloem mooi kleuren en even garen. Roer nu eerst de tomatenketchup erdoor en voeg dan de bouillon toe. Breng de jus onder goed roeren aan de kook en maak op smaak met wat peper en (zout)-armbouillonpoeder. Leg de gehaktballen in de jus en laat in 15 minuten gaar worden.

(Bron:Bartjesreceptenwordblog.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s