Bartjes frambozen cheesecake met bastognekruimels

Bartjes frambozencheescake 2Lekker toetje met frambozen uit eigen tuin. Hier zijn natuurlijk vele recepten van die allemaal wel wat op elkaar lijken, dit is mijn versie van dit heerlijke toetje met frambozen uit eigen tuin, eventueel kan het ook met diepvriesframbozen, laat deze dan even ontdooien, maar gebruik ze niet voor de versiering.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 gram bastognekoeken of speculaas
  • 1 pakje MonChou à 100 gr.
  • 250 gram slagroom
  • 100 gram verse frambozen
  • 2½ eetlepel witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ eetlepel citroensap

Eventueel wat chocoladekrullen

dessertnootjes

Wat extra framboosjes (vers) 

Bartjes frambozencheescake 1

Bereidingswijze:

Verkruimel de bastognekoeken met in een keukenmachine tot een mooi glad kruimelmengsel zonder grote brokken. Schep de bastognekruimels op de bodem van 4 (dessert) glaasjes. (eerlijk verdelen) Klop de slagroom stijf samen met de inhoud van het zakje vanillesuiker. Klop de MonChou luchtig samen met de witte basterdsuiker en het citroensap. Voeg de slagroom bij de MonChou en mix nu alles tot een luchtig geheel. Prak de frambozen in een zeef met een lepel en vang het frambozenvocht op, mix dit ook even door het slagroom/ MonChou mengsel. Zorg wel dat alles nog wat lobbig (vloeibaar) blijft. Schenk het frambozen mengsel in de 4 glaasjes op de bastognekruimels en zet de glaasje minimaal 3 uur in de koelkast om op de stijven. Garneer eventueel met wat verse frambozen, chocoladekrullen en dessertnootjes. Voor de sier eventueel een blaadje munt.

 

Bartjes receptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s