Bartjes Indische Courgette met stukjes kip

IMG_7951Heerlijke manier op eens te proberen, zeker als je een beetje van Indisch eten houdt,  

Ingrediënten voor 2 personen: 

1 bakje à 350 gram kipdijenvlees

Kipkruiden + een scheutje olie

2 el olie

2 courgettes, in blokjes

2 lente-uien, fijn genipperd

1 ui, in blokjes gesneden

1 teentje knoflook, geplet

Handje vol kersttomaatjes, gehalveerd

1 theel. Sambal badjak (of meer voor de liefhebbers)

1 theel. Gemberpoeder, djahé

1 eetl. Sojasaus

1 eetl. oestersaus

3 eetl. ketjap

(Zout) armbouillonpoeder

Beetje trassie

(Chinese) bieslook

Gebakken uitjes of sesamzaadjes 

Voorbereiding: 

Snij de kipdijen in gangbare stukken en bestrooi ze met kipkruiden. Haal ze door de olie en laat even marineren.

Snij alle groenten en doe in bakjes. 

Bereidingswijze: 

Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur, bak de kip even mooi aan en voeg de ui-blokjes toe samen met de konflook,fruit dit mooi aan en voeg dan de gember en de sambal toe. Voeg de courgette toe en roerbak 5 minuten, de courgette mag nog wat stevig zijn. Voeg dan de ketjap, oestersaus, sojasaus de gehalveerde kersttomaatjes en lente-uitjes toe, meng alles goed door elkaar. Voeg indien nodig wat (zout)armbouillonpoeder toe. Laat even sudderen.

Lekker op brood. Rooster dan wat boterhammen en beleg deze met komkommer schijfjes en wat gemengde sla. Schep het kip-courgettemengsel er overheen en versier met fijngesnipperde (Chinese)bieslook en gedroogde uitjes of sesamzaadjes.

Of maak een portie rijst, nasi of mihoen.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s