Bartjes Aardappel-Knolselderijpuree met extra’s.

Bartjes aardappel knolselderij puree Heerlijk smakende puree van aardappel met knolselderij, rode ui, knoflook, appels en verse tuinkruiden.

Benodigdheden voor 6 personen

700 gram aardappels (1500gr samen) in stukken

800 gram knolselderij in mooie blokjes

2 zoet-zure appels in blokjes gesneden klokhuis verwijderd

2 rode uien fijngesnipperd

1 teen knoflook gepeld maar heel laten

klontje boter

1 ei

1 bekertje creme fraiche

Eventueel nog wat melk

3 eetl fijngesneden bladselderij of peterselie/bieslook

Bereidingswijze 

Schil aardappelen, de knolselderij en snijd in stukjes. De appels hoef je niet te schillen maar verwijder wel het klokhuis en snijd ook deze in stukjes. Kook de aardappel en knolselderij in een laag water in ca. 20 minuten Let op apart van elkaar gaar, dus ieder in een eigen pannetje en doe het teentje gepelde knoflook bij de aardappels. Voeg na 15 minuten koken de appel toe bij de aardappels. Knolselderij goed afgieten droogstomen en pureren met de staafmixer. Aardappels afgieten, goed laten uitlekken en fijnstampen samen met de gepureerde knolselderij. Pel en snipper ondertussen de uien en knoflook. Smelt de boter in een diepe pan en bak de uien 3 minuten. Bak de knoflook 1 minuut mee. Voeg aan de gestampte aardappel-knolselderij toe. Klop ei, de creme fraiche en naar smaak peper, (zout) armbouillonpoeder, en nootmuskaat erdoor en warm nog een paar minuten door. Roer de bladselderij erdoor.

Heerlijk bijgerecht voor zowel. Vlees als vis gerechten of wildgerechten.

 

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s