Bartjes Beenhammetje uit de oven-met gebakken bistro-aardappeltjes.

Bartjes Beenham

Heerlijk eten en o zo gemakkelijk,,,

Benodigdheden voor 4 personen:

1 beenham ca:800gram

Peper, (zout) armbouillonpoeder, paprikapoeder

1 zakje bistro-aardappeltjes (gekruid)

Erwtjes en worteltjes. (Ik had een blik erwtjes en gele worteltjes uit mijn groententuintje, is net weer iets anders.)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden C.

Was de beenham zorgvuldig schoon en dep deze goed droog. Kruid eventueel met de meegeleverde kruiden, of gebruik de genoemde kruiden hierboven naar smaak.

Plaats als de oven warm de beenham met het schaaltje in de oven voor 80 minuten (10 minuten per 100gr) of als je een kerntermometer hebt tot een kerntemperatuur van 68 graden C: dan is het hammetje heel mooi gaar en mals.

Zet met nog 20 minuten te gaan de aardappeltjes op met wat boter/olie op een laag vuurtje. Als de ham gaar is haal hem uit de oven en laat voor 10 minuten nagaren goed verpakt in aluminiumfolie.

Bak ondertussen de aardappeltjes op hoger vuur mooi van kleur, en kook de erwtjes en worteltjes gaar, en giet deze af door een vergiet, laat goed uitlekken. Verwijder het aluminiumfolie en snij de ham in mooie plakjes. Leg op een mooi bord met de aardappeltjes en de erwtjes en worteltjes. Serveer met een saus naar keuze. B.v. Bartjes bieslookroomsaus, bestrooi eventueel met wat gebakken amandeltjes en bieslook. (zie rubriek sauzen)

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s