Bartjes Stokbrood met un zoet zuur kippie

IMG_6762

Een heerlijke (stok) broodje royaal gevuld met oosters getinte kip, titel toch maar een beetje aangepast, zo klikt het wat bekender in de oortjes. Een heerlijk lunch gerecht voor de stevige trek.

Benodigdheden voor 4 personen

1  groot stokbrood vers van de bakker

400 gram kipdijen/filet in reepjes gesneden

2 eetl. olie

1 ui, grof gesneden

1 teentje knoflook, geplet

1 Spaans pepertje, zeer fijn gesneden

2 cm geraspte gember (of 1 theel. poeder)

Trio kleurenmix paprika’s, + 1 extra rode, alle paprika’s in blokjes snijden.

1 blik ananasstukjes op eigen sap

200 ml kippenbouillon

2 eetlepels aardappelzetmeel

2 eetl. rijstazijn

Scheutje sojasaus

Zoutarm bouilloppoeder (of zout)

versgemalen peper 

Bereidingswijze:

Doe 2 eetlepels olie in de pan en bak de kipreepjes even aan en haal daarna uit de pan en leg even in een schaal apart. Fruit de ui-stukjes aan en bak de knoflook en de rode peper. Bestrooi met wat zoutarmbouillonpoeder (of zout) en wat vergemalen peper. Voeg de geraspte gember (of het poeder toe) Voeg daarna de paprikablokjes  toe en bak deze even mee. Voeg dan de ananasstukjes toe, inclusief het sap. Voeg ook 200 ml kippenbouillon toe, en leg nu ook de kipreepjes terug in de saus.

Laat het geheel ongeveer 10 minuten zacht koken. Roer de aardappelzetmeel (maïzena) los met de rijstazijn (of witte wijnazijn). Roer dit mengsel door de kip-paprikasaus en blijf roeren tot de saus dik en glanzend wordt. Maak op smaak met een scheutje sojasaus, en eventueel nog wat versgemalen peper.

Snij het stokbrood doormidden en snij de 2 helften overlangs door, zodat je dus 4 mooie stukken stokbrood krijgt. besmeer dun met wat (Bartjes) kruidenboter (zie rubriek bijgerechten) beleg met schijfjes komkommer en schijfjes (tros)tomaatjes, leg daar wat fijn gesneden ijsbergsla op en schep daar het kipmengsel overheen. maak van de rest van de groenten een salade en begiet met wat Bartjes Aziatische dressing (zie rubriek saus).

Tips

Neem eventueel  eenpersoons broodjes of afbakbroodjes.

In de saus kan je ook andere groenten verwerken zoals wortel, peultjes, sperziebonen enz. (maak je koelkast maar leeg) Als je eventueel geen aardappelzetmeel hebt, neem dan eventueel gewoon maïzena.

Natuurlijk ook gewoon lekker met nasi, bami of witte rijst.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s