Bartjes Boerenomelet

Bartjes Boerenomelet

Benodigdheden voor 2 personen:

4 eieren (Theo Timmermans in Kasteren)
Scheutje room of melk
Scheutje olie of (vloeibare) boter
Provencaalse kruiden
(zout) armbouillonpoeder
Wat versgemalen peper
Scheutje worcestersaus
1 theel. Sambal badjak
1 bakje spekblokjes à 125 gr.
½ rode paprika in kleine blokjes gesneden
½ bosje Lente-uitjes in fijne ringetjes gesneden
½ bakje (kastanje) champignons in schijfjes gesnedn
2 teentjes knoflook geplet
2 snede Ovengebakken brood (Sppill)
Goei boter
2 plakjes boerenkaas
Bieslook fijn gesnipperd

Bereidingswijze:

Bak de spekblokjes rustig uit en bak ze op het laatst mooi van kleur. Voeg dan de champignons toe en eventueel nog wat boter/olie bak deze ook mooi van kleur en voeg dan de paprikablokjes toe samen met de knoflook. kruid met de provencaalse kruiden, (zout) armbouillonpoeder, versgemalen peper, sambal en een scheutje worcestersaus, voeg op het laatst de ringetjes lente-ui toe.

Klop per persoon 2 eieren goed los, voeg wat room/melk toe, breng op smaak met wat (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper. (dus voor 2 personen maak je dit in 2 verschillende mokken)

Verdeel het groentemengsel over twee pannen en giet het eimengsel bij de groenten. Laat dit op laag vuur langzaam stollen. Dit duurt ongeveer een minuut of 8 à 10.

Besmeer onder tussen de snede brood met goei boter en beleg met de plakjes kaas. Maak een salade met wat fijngesneden ijsberg sla, rode ui, komkommerblokjes, en gehalveerde kersttomaatjes. Bestrooi met Bartjes Aziatische dressing en wat vers gesneden bieslook.

Schuif als de omelet voldoende gestold is, deze voorzichtig op een groot bord, hou de pan er op, en draai in een vloeiende beweging in een keer om. Plaats de pan terug op het vuur en laat de andere kant van de omelet nog even mooi van kleur worden.

Serveren:
Plaats de twee snede brood langs elkaar op het bord en schuif er de Boerenomelet mooi op. Schik er de salade langs en bestrooi het geheel nog met wat fijn gesnipperde bieslook

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s