Nr:3 Langeloop route (13,5km)

Eendjes op rivier de Dommel (foto is genomen vanaf pad de Lange Loop)

Mooie wandelroute door Vrilkhoven, stukje van Ommetje de Blauw Hoefseloop, Kasteel stapelen. De Dommelbimd, Nieuwe vlonderpad. Centrum van Boxtel en terug via de naamdrager van de route. Het pad langs de dommel de Lange Loop. En via nog een tweede vlonderpad terug naar Liempde.

1 Start Cafe het Wapen van Liempde.

Bij het verlaten van het Cafe R-af (Oude Dijk)

Negeer splitsingen en ga op de eerste kruising L-af bij het mooie Hnr:32 Oranjelaan. 2e straat R-af Beneluxlaan, loop aan de linkerkant over het tegelpad. Einde weg bij Hnr:19 en Lpnr:14 L-af en einde weg (europalaan) R-af. Einde weg Rozenhofstraat, L-af en tegenover Hnr:62 L-af door het fietstunneltje gaan. Einde Fietstunnel  eerste pad L-af  en meteen weer L-af (Richting A2) in scherpe bocht over de fietstunnel heen Links aanhouden en R-door de asfaltweg volgen langs de A2. Bij scherpe bocht naar Links verlaten we de A2 en de asvalt weg gaat over in een zandpad. Deze lopen we helemaal uit.

2 Einde weg (Den Oorsprong) oversteken en bij huisnr: 50 R-af, ga bij de rotonde R-door (Fiets bordje alle richtingen) en de Keulse Baan oversteken. Voor Restaurant de Koetsier L-af de Eindhovense weg recht oversteken en R-door gaan (Kleinder Liempde) (Richting Lennisheuvel)  Bij eerste kruising R-af, Kleinder Liempde (Bij bordje Dood lopende weg). Bij Huisnr: 8 L- af het graspad nemen dus het graspad van Rechts negeren. Pad blauwhoefseloop volgen. Negeer zijwegen en volg het pad met de bochten mee. Na het laatste perceel van de boomkwekerij het graspad R-door over de sloot volgen. Pad volgen langs afrastering (het gras kan hier zomers wel erg hoog staan) Pad volgen langs de afrastering en na het weiland maakt het pad een bocht naar Rechts en wordt weer een breder graspad. Op de asfaltweg R-af over het fietspad gaan. Tegenover Lpnr:13.

3 Bij ingang Kasteel Stapelen R-af gaan en de asfaltweg volgen langs het kasteel. Einde pad over de brug wandelen en door de poort gaan. Negeer smal paadje Links en neem daarna het eerste duidelijke pad L-af dit is het nieuwe vlonderpad. Loop het pad rond en ga aan het einde van het vlonderpad op de asfaltweg R-af. Neem nu het eerste pad L-af over het smalle brugje met bordje DommelBimd. Volg het pad tot aan het overzichtsbord met de 2 zitbanken, een prima picknickplekje. (loop niet verder r-door dit pad is nog NIET gereed) Neem het zelfde pad terug en ga nu over het brugje L-af over de asfaltweg. Loop weer door de kasteelpoort en ga meteen na het  brugje R-af en volg het pad langs de Dommel. Negeer alle zijwegjes en loop R-door langs het ijzeren kunstwerk. Ga bij de brug R-door brug over de dommel.

4 Na de brug L-af en op volgende splitsing R-af de Burgakker in wandelen. (richting Bibliotheek).Einde Burgakker op kruising R-door richting de markt en op de markt R-af richting gemeentehuis. Voor het gemeentehuis R-af en einde weg L-af. Volgende splitsing R-af Fellenoord, negeer zijwegen en hou op de volgende kruising L-aan. Steek de Rotonde R-door over en daarna meteen R-af het verharde voetpad volgen. Blijf dit pad langs de Dommel geruime tijd volgen en negeer alle zijwegen. Voetpad gaat over in een fietspad. Bijna bij het einde van het pad.

5 Bij Lpnr:35 met geel/rode sticker (+ bordjes fietspad en honden aan de lijn) en bij brug aan de rechterzijde over de Dommel R-af over de brug gaan en R-door het vlonderpad volgen. Einde pad R-af gaan, zijweg van Rechts negeren, Loop lands het viaducht (niet er onderdoor gaan). En steek het spoorlijntje over neem het smalle paadje voorbij de sloot Rechts langs de afrastering. Paadje gaat over in een asfaltweg. Einde pad (Hulzerweg) L-af richting A2. Loop onder het viaduct door en ga bij de stoplichten ook R-door einde weg de weg oversteken en R-af de Bleek in gaan.

6 Negeer zijwegen en blijf de weg volgen bij slagboom R-door het zandpad volgen en voorbij het bos in scherpe bocht L-aanhouden. Je loopt nu o.a langs de Serenade. Op Kruising R-af sportlaan ingaan. eerste weg R-af Heide weg, einde weg L-af en einde Hogenbergse weg op kruising R-door nieuwe Erven ingaan. Volgende kruising bij de coop R-door. Oude kerkpad. Volgende kruising R-af richting de kerk en einde Cattestraat R-af Negeer alle zijwegen en loop nu als maar R-door terug naar cafe het wapen van Liempde

Voor het wandelkaartje klik op deze onderstaande link:

http://afstandmeten.nl/index.php?id=2668628

Voor de foto’s klik op deze onderstaande link:

Verklaring van de tekens:

R-af = Rechtsaf               

L-af = Linksaf

R-door = Rechtdoor

L-aanhouden = Links aanhouden

R-aanhouden = Rechts aanhouden

FR = Fietsknooppunt Route

LPNR = Lantaarpaalnummer

Hnr = Huisnummer 

MTB = Moutainbike-Route

Wknp = Wandelknooppunt

Wandelgroetjes Albert bressers

       Reactie of verbeteringen route sturen naar

       albertje56@gmail.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s