Bartjes groentenpannetje

IMG_0208 Heerlijk bijgerecht in de vorm van allerlei soorten groenten door elkaar, ideaal om de koelkast is leeg te maken. Het is echt super lekker van smaak en past eigenlijk overal bij.

Benodigdheden voor 4 personen: 

1 grote rode paprika (in blokjes gesneden)

1 grote ui (in blokjes gesneden)

4 worteltjes (in ringen gesneden)

1 paksoi (stelen in halve ringetjes gesneden)

Het groen van de paksoi (fijn gesneden) even apart houden.

1 teen knoflook (geplet)

5 schijfjes chorizoworst ( in stukjes gesneden)

1 bakje champignons in kwarten gesneden)

Tijm, rozemarijn, oregano/marjolein, (zout) armbouillonpoeder, peper

Scheutje worcestersaus

1 theel. sambal oelek

Boter/olie 

Bereidingswijze: 

Bak de ui mooi glazig in wat boter/olie. Voeg de chorizoworst toe en bak even mee, voeg dan ook de knoflook toe en laat deze even mee garen. Haal alles uit de pan en doe even in een schaal.

Doe opnieuw wat boter/olie in de pan en bak de champignons mooi bruin samen met de wortels, voeg de kruiden naar smaak toe, samen met de sambal en vergeet niet het scheutje worcestersaus.

Voeg dan de paprika toe en bak even mee, daarna het wit van de paksoi. Maak alles op smaak met de genoemde kruiden en (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper. Voeg nu ook het ui-mengsel weer toe en warm alles goed door.

Roer nu als laatste het groen van de paksoi erdoor en dan meteen de pan op tafel en serveren.

Tip van Bartje: 

Strooi er nog wat geroosterde nootjes of sesamzaadjes overheen. Lekker bij vlees, vis, kip enz….

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s