Bartjes burgers van champignons met chorizo, katenspek en uienringen.

Bartjes champingon chorizo spek burger

Mijn versie van deze burger gemaakt van champignons, en mede op smaak gebracht door chorizo en katenspek, wil je helemaal vegetarisch houden laat deze dan weg.

Benodigdheden voor 3 burgers van ca:165 gram

250 gram kastanjechampignons (in plakjes)

5 kleine plakjes chorizoworst (vleeswaar) fijngesneden

3 plakjes katenspek in fijne stukjes gesneden

2 uien (1 fijngesneden 1 in ringen)

1 klein blikje tomatenpuree

1 theel. sambal oelek

1 teen knoflook (geplet)

1 ei

5 eetl. paneermeel (of meer)

Rozemarijn (fijngesneden)

Tijm (fijngesneden)

Peterselie (fijngesneden)

worcestersaus

geraspte Parmezaanse kaas

pijnboompitten (even roosteren)

versgemalen peper en (zout) armbouillonpoeder

boter/olie

3 broodjes

Wat komkommerschijfjes, wat gemengde sla

Eventueel nog wat curryketchup 

Bereidingswijze:

Maak de champignons schoon met een borsteltje, en snij deze in mooie plakjes. Snij 1 ui in fijne blokjes en de andere ui in ringen (zet deze ui-ringen even apart) plet de knoflook fijn. Doe een scheut olie of wat boter in een hapjespan en voeg de uisnippers toe, bak ze mooi glazig en voeg dan de fijngesneden chorizoworst en de fijngesneden katenspek toe. Bak deze even mee met de ui, voeg daarna de knoflook toe en warm deze even mee, schep alles uit de pan en leg op een groot bord. Verwarm opnieuw wat boter of olie in de pan en voeg nu de champignons toe. Bak ze even goed aan en breng op smaak met de rozemarijn, tijm, peterselie, peper, (zout) arm bouillonpoeder en een scheutje worcestersaus. Voeg nu ook de sambal en de tomatenpuree toe en roer alles goed door, laat alles nu even garen. Haal alles uit de pan en doe op het bord met de uitjes en spek. Laat afkoelen. Rasp ondertussen wat parmezaanse kaas fijn, en rooster ook wat pijnboompitjes in de koekenpan.

Als het champignonspekmengsel wat afgekoeld is dan alles in de keukenmachine doen, voeg 5 eetl. paneermeel toe, 1 geklust ei, en de parmezaanse kaas. Meng dit enkele malen door met de keukenmachine.

Doe alles in een schaal en voeg de pijnboompitjes toe (deze maal je dus niet mee). Maak nu 3 burgers van het mengsel, vind je ze te groot maak er dan gerust 4. Mocht het mengsel nog te vochtig zijn voeg dan wat meer paneermeel toe. Zet de burgers tot nadergebruik in de koelkast.

Doe 15 minuten van te voren wat olie/boter in de pan en bak de ui-ringen even mooi glazig. Zet het vuur laag en doe een deksel op de pan en laat sudderen tot ze mooi bruin en gaar zijn.

Bak ondertussen de champignonspekburgers gaar in wat olie/boter in ca 8 minuten op niet te hoog vuur anders zullen ze snel verbranden. Draai slechts 1 keer om. Beleg ondertussen het broodje. Snij wat kommer in schijfjes en leg op een broodje dan wat fijn gesneden sla (mix) doe er eventueel wat curry/ketchup op, leg er dan de burger boven op en tot slot de gebakken uiringen. Beleg met de andere helft van het broodje en doe er eventueel nog wat curry/ketchup langs op het bord.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s