Bartjes pittige kip in heerlijk sausje

Super lekker gerechtje, ook b.v. als onderdeel van een Chinees/Indische rijsttafel.

Benodigdheden voor 4 personen:

1 pak kip(dij)filet à 450 gr, in blokjes gesneden

Kipkruiden, naar smaak

1 rode paprika, ook in blokjes gesneden

1 ui, in halve ringen

3 à 4 lente-uitjes, ligt een beetje aan de dikte.

3 tenen knoflook, geplet

1 tl pikant paprikapoeder

1 rode peper, heel fijn gesneden

2 el ketjap

2 el ketchup

1 el azijn

1 el (riet)suiker

Olie/boter

Bereidingswijze: 

Snij de kip in mooie blokjes en kruid de kip met kipkruiden naar smaak. Zet even apart.

Snij de groenten zoals aangegeven en snij de lente-ui in schuine ringetjes hou het groen even apart.

Doe wat olie/boter in de pan en bak de ui op laag vuur totdat deze glazig is. Voeg dan de, knoflook, rode peper en het paprikapoeder toe en breng eventueel nog op smaak met wat peper en (zout)armbouillonpoeder. Haal alles uit de pan en doe even in een schaaltje.

Doe daarna nog wat olie/boter in de pan en bak de stukjes kip even goed aan. Voeg dan de paprikablokjes toe. Bak totdat de kip bijna gaar is. Voeg nu de witte ringetjes van de lente-ui toe en bak nog even mee. Voeg dan de ketjap, ketchup, azijn en suiker toe. Laat een paar minuten sudderen.

Voeg eventueel nog wat extra sambal toe voor de liefhebbers. 

Lekker met noedels of Bartjes gebakken rijst. Ook lekker op een broodje met wat komkommer erbij.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s