Bartjes varkenshaas tournedous met ham saus

Bartjes varkenshaas met hamsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

8   varkenshaas tournedous

boter

150 gr, gekookte ham aan 1 stuk

30 gr, boter

3 middelgrote uien fijn gesneden

 

30 gr gezeefde bloem

1/2 kruidenbouillonblokje (zoutarm)

1 suikerklontje of 1 pijpje suiker

1 eetl, azijn / 1 eetl, mosterd

peper/ (zout) armbouillonpoeder

 

 Bereidingswijze van het recept

Breng 2,5 dl water aan de kook en los daarin het halve bouillonblokje op. Snij de ham in dobbelsteentjes en bak deze mooi van kleur in de boter. Voeg de  fijn gesneden uien toe en bak deze  mooi lichtbruin. Voeg dan onder voortdurend roeren de bloem toe en laat deze even meegaren. Voeg daarna beetje voor beetje de bouillon toe onder voortdurend roeren tot de saus mooi gebonden is, (misschien hoef je niet alle bouillon te gebruiken), voeg daarna de suiker, wat versgemalen peper en de azijn toe. Proef vooraf  goed voor dat je er eventueel nog (zout)- armbouillonpoeder bij de saus doet. Laat de saus ca: 15 min koken op een laag vuurtje en roer af en toe eens door. Doe de mosterd erbij en roer dit erdoor heen. Bak de varkenshaastournedous mooi van kleur in wat boter. Leg ze in een ovenschaal en overgiet met de hamsaus. Zet nog ca:8 minuten in een oven van 150 graden. Lekker met aardappelpuree of aardappels uit de oven (zie bijgerechten) groenten naar keuze of een lekkere salade.

Tip van Bartje:

Versier eventueel met wat vers gesnipperde bieslook of kervel. Mocht de saus te dik zijn voeg dan gewoon nog wat meer bouillon toe.

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Agnes schreef:

    Ziet er weer lekker uit Albert!

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s