Bartjes heerlijke Kippen gehakt ballen

Bartjes Kippengehaktballen

Heerlijk sappige gehaktballen in een erg lekkere jus. Weer net even iets anders dan de gewone (ook lekkere) gehaktbal.

Benodigdheden voor 4 personen:

500 gr kippengehakt

(vloeibare) boter / olie

Kipkruiden of Tandorikruiden

(zout) armbouillonpoeder

Worcestersaus

1 ei

1 kleine prei zeer fijn gesnipperd

1 geperst teentje knoflook

2 fijn gemaakte beschuiten of paneermeel

1 kippenbouillon tablet

(groente) of allesbinder 

Bereidingswijze:

Het ei mengen met het gehakt en de beschuiten of paneermeel toevoegen, tot het gehakt niet meer te nat is. Dan de fijngesneden prei toevoegen en het teentje knoflook en op smaak brengen met de genoemde kruiden, (of kruiden naar eigen smaak en keuze.) Half uurtje in de koelkast laten rusten en dan grote Kippenballen draaien (of eventueel kleine snackballetjes voor bij de borrel) Weer even oplaten stijven in de koelkast. Wat boter smelten in een ruime braadpan en de kippenballen aanbakken en zachtjes even laten sudderen met de deksel op de pan. Als ze bijna gaar zijn uit de pan halen en de aanbaksels even goed losroeren, dan een halve liter water toevoegen en alles nog eens goed losroeren. Het bouillonblokje toevoegen, alles aan de kook brengen en even in laten koken eventueel een beetje (groente) of allesbinder gebruiken, maar het moet wel jus blijven. Leg de kippenballen terug in de saus en laat ze verder helemaal gaar worden.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s