Bartjes Zomerse stamppot met jonge kaas en spekjes

Heerlijk zomers stamppotje

Ingrediënten voor 4 personen:

800 gram kruimige aardappels
500 gram ijsbergsla
100 gram Brabantse mixkaas 48+ in dikke plakken
(eventueel te vervangen door andere streekkaas of gewoon jonge kaas)          

100 gram magere spekblokjes                                                                               

3 eieren, waarvan 2 gekookt.
1 deciliter melk
Scheutje vloeibare margarine
(Zout) armbouillonpoeder, nootmuskaat en versgemalen peper
2 à 3 eetlepels pittige mosterd                                                                         

verse peterselie, basilicum en bieslook naar smaak.

Benodigdheden.

Bereidingswijze:

De aardappels in ongeveer 20 minuten in ruim water met zout gaar koken.
Laat de aardappels uitdampen. Maak de sla schoon en snij deze fijn.
Snij de kaas en de gekookte eieren in blokjes. Bak de spekblokjes uit in een koekenpan. Stamp de aardappels met wat melk, het overige ei en een kneepje vloeibare margarine tot een puree. Breng de puree op smaak met wat nootmuskaat (zout) armbouillonpoeder en peper. Voeg de sla, de verse kruiden, mosterd, kaas en spek en ei toe.

(bron:Bartjes Recepten)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s