Bartjes Thaise voorjaars salade

Heerlijke lekker frisse salade zeker met peultjes uit eigen tuin.

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g peultjes geringd en schoongemaakt

1 rode ui in dunne halve ringen gesneden

1 rode paprika

Stuk komkommer in staafjes gesneden

Wat gehalveerde kerstomaatjes

2 lente uitjes

1 el zwarte sesamzaadjes

3 takjes koriander (alleen de blaadjes) fijn gesneden

Voor de dressing:

1 el sojasaus

1,5 el witte wijn azijn

1 kleine tl gemberpoeder

1 tl sesamolie

1,5 el olijfolie

1 teentje knoflook, fijn geplet

Bereidingswijze:

Maak de peultjes schoon en halveer de grotere exemplare. Kook ze 2 á 3 min. in water. Giet af en spoel meteen af met koud water. Pel de ui en snij doormidden en snij in dunne halve ringentjes. Was het stuk komkommer en snij in plakjes en daarna in mooie dunne staafjes. Halveer de paprika en maak deze schoon, snij in dunnen reepjes. Snij de lente ui schuin in dunne ringetjes. Snij de koriander fijn (lust je geen koriander laat hem dan gewoon weg). Voor de dressing roer je de sojasaus, witte wijn azijn, gemberpoeder, sesamolie, olijfolie en  geperste knoflook goed door elkaar. Meng de groenten goed met de dressing en bestrooi met de fijn gesneden koriander en de sesamzaadjes.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s