Bartjes Pittig Indisch procureurlapje met rijst en boterboontjes

bartjes indische procureurlapje

Zo voor vandaag weer een makkelijk maar erg lekker gerechtje uit de Indische keuken. Daar ben ik toch wel groot liefhebber van. De hoeveelheid sambal bepaald de pittigheid van het gerecht. Ik ben ondertussen van 1 theel. naar 1 koffiel. gegaan dus 1 maatje groter maar hou je van echt pittig dan neem je maar eens 1 eetl. afijn dat moet je zelf dus maar een beetje uitproberen. Maar let wel op, begin voorzichtig je kan er altijd nog bij doen, dus gewoon een kwestie van proeven. Lang genoeg gekletst, snel aan de gang.

Benodigdheden per persoon:

1 mini rijstbuiltje voor 1 persoon

Stukje komkommer

Handvol tros-tomaatjes

1 procureurlapje (ca:2 ons)

1 flinke koffielepel Sambal badjak

2 uien in hele ringen

2 teentjes knoflook geplet

Scheutje sojasaus

Scheutje ketjap manis (abc)

Scheutje tomatenketchup

(boter) boontjes

Fijngesnipperde bieslook (Chinese) en koriander eventueel met bloemetjes

Bereidingswijze:

Maak de boontjes schoon en kook ze ca: 5min voor. Spoel af met koud water en zet even apart. Snij de komkommer in kleine blokjes en de tomaatjes in partjes.

Doe wat olie of (vloeibare)boter in de pan en bak de uien even stevig aan. Zet het vuur laag, voeg de sambal en knoflook toe en laat 15 minuten sudderen.

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. (of kook een portie rijst zoals je gewent bent)

Snij ondertussen het procureur lapje in dobbelsteentjes en bak even goed aan in wat hete olie of bakboter. Bak alles even mooi van kleur en 1 à 2 minuten. Voeg dan een scheutje sojasaus, ketjap manis (abc) en een scheutje tomatenketchup toe. Roer het vlees er goed door zodat alles bedekt is met een laagje saus. Voeg eventueel nog wat water toe als de saus te dik is. Laat nog ca: 4 minuten op laag vuur sudderen.

Wok ondertussen de boontjes gaar en kruid naar eigen smaak. Ikzelf eet ze puur zonder kruiden, want dat hebben ze niet nodig als ze uit je eigen groentetuin komen.

Laat het rijstbuiltje even uitlekken en doe in een schaal, schep er de blokjes komkommer en partjes tomaat door met wat gesnipperde bieslook.

Schep wat rijst op een bord. Leg er de boontjes langs. Schep dan de sambal-uien op het bord, schep daar de vleesblokjes boven op en drapeer met de saus. Bestrooi eventueel met wat bieslook of koriander.

Tip van Bartje: voor degene die niet graag met scheutjes werken van alles ongeveer 2 eetlepels. Voeg sambal naar smaak toe

(Bron:https://bartjesreceptenblog.wordpress.com)

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s