Bartjes ovenschotel met kip, brie en spinazie

IMG_1361

Wat minder warm, dus tijd voor een heerlijke zomerse ovenschotel eventueel makkelijk voor te bereiden, en naderhand warm maken in de oven.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen:

500gr kruimige aardappelen, Geschild en in stukken gesneden

1 klont roomboter

1 ei

Eventueel een scheutje kookroom

1 rode ui, in kleine blokjes gesneden

1 stengel bleekselderij, in halve elleboogjes gesneden

1 bosui, in kleine ringetjes gesneden

1 teen knoflook, geplet

Zak van 450 gram verse spinazie,

50gr zongedroogde tomaten, in blokjes gesneden

1 grote lepel olijfolie van de zongedroogde tomaatjes

1 handvol pijnboompitten, geroosterd

1 bakje gerookte spekreepjes

350 gr. gerookte kipfilet, in reepjes gesneden.

(Zout)armbouillonpoeder/versgemalen peper/nootmuskaat

1 theel. Sambal oelek

1 pakje brie (200gr), in mooie plakjes gesneden.

Bereidingswijze:

Zet de geschilde aardappels op in ruim water met wat (zout) arm bouillonpoeder, kook ze vanaf het begin in 25 minuten gaar. Maak ondertussen de rest van het recept:

Rooster de pijnboompitjes en laat af koelen op een bordje bedekt met wat keukenpaper. Verhit 1 eetlepel olie uit de pot van de zongedroogde tomaten in een grote hapjespan en bak de zongedroogde tomaatjes even aan. Voeg de rode ui snippers toe en bak even mee. Voeg daarna de bleekselderij, knoflook en lente-ui toe, en bak alles mooi glazig. Voeg dan in fase de spinazie toe, zet het vuur wat hoger en wacht telkens tot de vorige portie vergenoeg is geslonken en voeg dan weer een handvol toe, ga zo door tot alle spinazie op is. Roer goed door en haal de pan van het vuur, zet deze even apart.

Bak nu de spekreepjes krokant in een koekenpan voeg de gerookte kipreepjes toe. Zet deze ook even apart als ze klaar zijn.

Giet nu de aardappelen af, voeg een klont (room)boter toe, en 1 gekluts ei en stamp grof met een pureestamper. Voeg het spinaziemengsel toe, roer goed door en voeg dan het kip-spekmengsel, toe samen met de helft van de pijnboompitjes. Mocht het nodig zijn voeg dan nog een scheutje kookroom toe. Zorg dat je alles goed door elkaar roert en breng op smaak met de sambal, nootmuskaat (zout)armbouillonpoeder en versgemalen peper.

Doe vervolgens het stamppotmengsel over in een ingevette ovenschaal.

Leg er nu de plakjes brie bovenop en schuif de ovenschaal in het midden van de oven voor ongeveer 10 minuutjes op 200 graden C. Laat de brie mooi wat smelten. Garneer de ovenschotel met de overige pijnboompitjes. En wat versgesneden bieslook of peterselie

Tips van Bartje:

*Maak je de ovenschaal van te voren. Plaats hem dan een half uur in de oven, voeg daarna de kaas toe tot deze mooi gesmolten is. Lekker met een frisse salade.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s