Pangasiusfilet uit de oven met Bartjes courgette/tomatensaus

Bartjes pangasiusfilet

Lekker met (boter)boontjes uit eigen tuin.

Benodigdheden voor 2 personen:

2 pangasiusfilet

1 bakje Hollandse garnalen

1x recept bartjes makkelijke tomatensaus

1 (gele) courgette

300 gr (boter) boontjes, gedopt

(zout) armbouillonpoeder.

Verse tuinkruiden: bieslook, peterselie enz.

Bereidingswijze:

Maak eerst even de tomatensaus. Snij de courgette in mooie niet te grote blokjes. Doe ze in de warme tomatensaus en laat ze voor 10 min. garen in de warme saus. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden C.

Vet een passende ovenschaal in en schep daar de bodem vol met de courgette/tomatensaus. Leg er de pangasiusfilet bovenop. Schep er weer een laagje saus overheen en plaatst de schaal in het midden van de oven voor ca:20 minuten, ligt er een beetje aan hoe dik de filets zijn. Dikkere filets zouden 5 minuten langer mogen. Het lekkerst is als de vis van binnen nog wat glazig is. Breng ondertussen een grote pan gevuld met water aan de kook, strooi er wat zoutarmbouillonpoeder in en kook de boontjes voor ca: 12 minuten dan hebben ze nog wat bait. Wil je dat niet kook ze dan nog wat langer. Haal de schaal uit de oven en leg de visfilets op borden schep er de saus royaal overheen en werk af met wat lekkere Hollandse garnaaltjes. Giet de boontjes af in een vergiet en schik langs de visfilet. Geef de rest van de saus er apart bij. Versier alles eventueel met nog wat verse tuinkruiden, zoals bieslook of peterselie.

Tip van Bartje:

gebruik gerust andere visfilets die zullen ook prima smaken in dit gerechtje. Ook lekker met gebakken aardappeltjes of Bartjes aardappeltjes uit de oven, of Bartjes gebakken rijst. dus keuze genoeg.

(bron:Bartjesrecepten.nl)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s