Bartjes Bolognese Saus.

Bartjes Bolognesesaus

Onze versie van deze heerlijke saus. Ik doe er graag wat meer groenten in voor een betere vulling, voor de traditionele saus kan je die dus gewoon weg laten. Maak gerust een ruime voorraad de saus laat zich prima invriezen.

Benodigheden voor 4 personen:

500 gr. spaghetti

500 gr. gemengd gehakt

3 eetl. zonnebloem olie

1 zakje Italiaanse gehakt kruiden

(zout) armbouillonpoeder / peper

½ blikje tomatenpuree

1 grote gesnipperde ui

1 dl. bouillon van ¼ bouillon blokje

1 runderbouillonblokje

½ bosje Bleekselderij

1 prei, fijngesneden

1 bakje champignons

tijm, rozemarijn, oergano,dragon

1 scheutje worcestersaus

2 teentjes knoflook gesnipperd

1 blik tomatenblokjes(420gr)

½ pakje Heinz tomaten frita

1 theel. sambal oelek

Hpsaus/Worcestersaus

Italiaanse kruiden

eventueel geraspte kaas. (Parmezaanse)

Bereidingswijze: 

Zet een grote pan met water op voor de spaghetti en breng het aan de kook. Doe er een theelepel olie en een eetlepel zout per liter bij. Meng door het gehakt de gehaktkruiden en eventueel nog wat peper naar smaak, verder de fijngesneden ui en knoflook.

Verhit de 2 soorten olie in een grote braadpan en bak daarin het gehakt met de uien en knoflook mooi rul. Voeg er de tomaten en de tomatenpuree aan toe en roer het goed om. Giet er de bouillon bij. Laat alles zacht doorsmoren. Champignons toevoegen met de fijngesneden prei, fijngesneden bleekselderie en de (verse) tuinkruiden. + het bouillonblokje. Laat de spaghetti langzaam in kokend water glijden en roer het goed om. Laat de spaghetti 8 minuten koken tot hij net gaar is. Laat de saus ondertussen nog lekker even pruttelen tot alles goed gaar is. (Saus afkruiden met de smaakmakers.) + 1 theelepel sambal. Giet de spaghetti af en laat hem goed uitlekken en een zeef of vergiet. Doe de spaghetti terug in de pan en schud op een laaggedraaide warmtebron een scheutje olie door de spaghetti. Doe de spaghettie in een serveerschaal en schep er de tomatenvleessaus op. Strooi er eventueel wat pikante kaas over.

 

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s