Bartjes Bourgondische kip met bruin bier

Bartjes Bourgondische kip

Heerlijk deze tijd van de lekkere stoofpotjes, daar ben ik wel liefhebber van. Zoals deze(Herfst) stoofpotje van Kip, dat extra mals wordt door het te garen in de oven.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g champignons / 2 el boter

1 potje zilveruitjes (uitgelekt 190gr)

125 g spekreepjes / 2 el olijfolie

zout en vers gemalen zwarte peper

2 takjes rozemarijn, 6 takjes tijm

Worcestersaus, zoutarme bouillonpoeder of aromat, provencaalse kruiden

1 theel. Sambal / 1 eetl. bruine suiker

2 eetl. bloem / 4 kippendijen, of bouten.

1 flesje leffe dubbel bier

100 ml kalfsfond eventueel wat meer, of bouillon.

Bereidingswijze

Borstel de champignons schoon. Snijd de champignons in kwarten, hele grote gewoon in schijfjes. Verhit 2 el boter in een hapjespan en bak hierin de champignons samen met de uitjes en de spekreepjes gaar. Voeg de suiker toe en kruid met zoutarme bouillon-poeder aromat, hotshot, 1 theel. Sambal, provencaalse kruiden, en wat worchestersaus. Bestrooi met de bloem. Laat even garen. Warm het bier en de fond op, en giet langzaam onder voorzichtig roeren bij de champignons

Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kippendijen bruin aan iedere

kant. Leg ze bij de champignons en voeg zoveel fond of bouillon toe tot alles onderstaat. Breng de kip aan de kook en plaats in de oven op 175 Graden voor 2 uur. Haal de kip voorzichtig uit de saus en maak deze op smaak en op de juiste dikte. (voeg eventueel nog wat allesbinder toe als de saus te dun is) of voeg wat bouillon of fond toe als de saus te dik mocht zijn.

Tip van Bartje:

Voeg eventueel wat sneetjes peperkoek toe besmeert met (scherpe) mosterd.

Lekker met gebakken aardappeltjes of met een pureetje.

(bron:bartjesrecepten.wordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s