Bartjes Chinese (Boter) Boontjes met spek en sausje

Benodigdheden voor 2 à 3 personen:

150 gr ontbijtspek in mooie stroken/reepjes.

1 pond (boter) of Chinese boontjes, (die zijn extra dun en zeer lekker) Ik maakte bundeltjes met 10 boontjes en dan 3 per persoon, dus 30 boontjes p.p.

4 sjalotten fijn gesneden

1 teen knoflook, in zeer dunne plakjes

1 teen knoflook, zeer fijn geplet

rode Spaanse Pepers zonder zaadlijsten, overlangs gesneden 1 per rolletje (zijn het hele grote dan eventueel 1x halveren)

Verder nodig:

1 el oestersaus

1 theel sambal bajak,

zwarte peper

1 theel. laospoeder

Chinese bieslook

Boter/olie

Ca: 1 dl water

Bereidingswijze:

Maak de boontjes schoon, verwijder de puntjes en kook ze ca: 5 minuten voor. Spoel ze af met koud water en laat verder afkoelen.

Maak nu eerst de saus:

Neem een koeken/hapjespan en voeg wat boter/olie toe, voeg daarna de gesnipperde sjalotten, de laos, sambal, het fijn geplette teentje knoflook en de oestersaus toe, fruit alles even aan, en daarna steeds al roerend beetje voor beetje het water toevoegen, tot je een mooie gladde saus krijgt, laat nog even door pruttelen. Voeg wat fijn gesnipperde Chinese bieslook toe.

Verder met de boontjes:

Maak ondertussen de Spaanse pepers schoon haal de uiteinde er aan weers-zijde af en snij ze doormidden, verwijder de zaden en zaadlijsten. Neem een snijplank en leg daar een mooi reepje ontbijspek op, leg daarop overdwars de afgekoelde Chinese boontjes, 2 stuks halve Spaanse peper aan de buiten-zijde, een  schijfje van de knoflookschijfjes en wat zwarte peper. Rol het geheel strak op en steek het vast met een prikker in de lengterichting. Maak zo 3 rolletjes per persoon.

Neem een koeken/hapjes pan en voeg wat boter /olie toe. Als de boter/olie begint te kleuren leg je de bundeltjes spek-boontjes in de pan en bak ze rondom even zachtjes aan. Draai ze regelmatig om zodat ook de Spaanse pepertjes goed gaar worden.

Leg de bundeltjes op een bord of serveerschaal en schenk een eetlepel van de saus over elk bundeltje spek/boontjes. Serveer de rest apart in een juskom. Bestrooi tot slot met nog wat fijn gesnipperde Chinese bieslook.

Tip van Bartje:

Ik heb Chinese boontjes en boterboontjes in mijn groente tuin en ook de Chinese bieslook. Mocht je er niet aan kunnen komen, gebruik dan gewoon sperzieboontjes en gewone bieslook. Op de foto zie je ze gemaakt met boterboontjes uit eigen tuin.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s