Bartjes Thaise champignons met courgette en lente-ui

Benodigdheden voor 2 personen:

1 bakje champignons

2 teentjes knoflook fijngeplet

1 kleine (gele) gourgette zaad verwijderen en in blokjes snijden

½ bosje lente-uitjes in schuine ringetjes, groen apart houden

Chinese bieslook in fijne ringetjes gesneden

1 eetl. ketjap manis

1 eetl sojasaus

1 eetl sweet chili saus

1 theel sambal

Scheutje sesamolie

1 eetl rijstolie

(zout) armbouillonpoeder

Zwarte peper

1 scheutje citroensap

Bereidingswijze:

De rijstolie in de pan doen en warm laten worden. Champignons toevoegen en even stevig aanbakken, courgetteblokjes toevoegen en even mee-bakken en tot slot de knoflook toevoegen samen met het wit van de lente-uitjes. Dan de ketjap, sojasaus, sweet chilisaus, sambal sesamolie bij het groentemengsel doen. Even alles laten garen en dan op smaak maken met (zout)armbouillon poeder, zwarte peper en wat citroensap. Tot slot vlak voor het serveren het groen van de lente-ui en de Chinese bieslook toevoegen.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s