Bartjes Boeren-Tomatensoep met kip en soepgroente op Oma’s wijze

Heerlijk tomatensoepje met ouderwetse smaken… vervang de kip eventueel door soepballetjes.

Benodigdheden voor 4 personen:

1x basisrecept Bartjes (Tros)tomatensoep

1 zak boeren of grove soep groenten à 350 gr.

3 handjes vol met gedroogde vermicelli, of meer.

2 grote kippenbillen

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

Scheutje worcestersaus

Scheutje sojasaus

1 bouillonblokje kip

Paar druppels tabasco

Paar blaadjes lavas, basilicum of peterselie, fijn gesnipperd.

Bereidingswijze:

Breng Bartjes basis tomatensoep met de kippenbillen langzaam aan de kook. Laat ca: 1 uurtje langzaam garen tot de kip goed gaar is. Haal de kippenbouten uit de soep en laat ze even afkoelen, Voeg ondertussen de vermicelli toe, samen met de soepgroenten. Verwijder het vel, botjes en andere onregelmatigheden van het kippenvlees en trek of snij in niet al te kleine stukjes. Voeg deze ook toe aan de soep en laat alles nog een kwartiertje sudderen. Breng de soep op smaak eventueel met 1 extra bouillonblokje, scheutje worcestersaus, scheutje sojasaus, (zout) armbouillonpoeder, wat versgemalen peper en een paar druppels tabasco. strooi voor het serveren  de gesnipperde lavas, basilicum en of peterselie over de soep.

Serveer er een broodje bij met Bartjes Kruidenboter.

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s