Bartjes Blauw-ader kaassaus

Bartjes blauw ader kaassausHeb je verschillende soorten blauw-aderkaas over van een kaasplankje of verjaardagsfeestje verwerk deze dan eens in een heerlijk sausje. Dat is voor herhaling vatbaar, zo lekker. 

Benodigdheden voor 4 personen:

150 gram blauw-aderkaas eventueel verschillende soorten door elkaar.

Flesje/pakje kookroom 250 ml, Plus een beetje melk

20 gr boter

20 gr bloem

Versgemalen peper

(zout) armbouillonpoeder

½ groentenbouillonblokje (zout arm)

Scheutje worcestersaus

(Chinese) bieslook fijn gesneden 

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een sauspan op een laag vuurtje, laat de boter langzaam smelten zodat hij niet verkleurt. Voeg dan in 1 keer de bloem toe en roer deze goed door zodat je een gladde roux krijgt, en de bloem goed opgenomen is. Laat deze roux enkele minuten garen. Snij ondertussen de kaas in niet al te grote blokjes zodat hij gemakkelijker weg smelt. Voeg dan onder voortdurend roeren de room toe, doe wat melk in het flesje/pakje en schud even goed op en neer. Voeg dit ook toe aan de room, breng langzaam onder voortdurend roeren aan de kook. Voeg de blokjes blauw-aderkaas toe samen met het ½ bouillonblokje en roer deze net zolang totdat alles weggesmolten is in de saus. Mocht de saus te dik zijn voeg dan nog wat melk toe. Te dun laat dan nog wat inkoken. Breng de saus op smaak met de genoemde smaakmakers. Voeg geen zout toe die zit er al genoeg in de kaas. Voeg op het laatst vlak voor het serveren de fijngesnipperde bieslook toe.

Lekker bij vis, kip en zelfs bij een biefstukje, of als pasta saus met wat gerookte zalm of garnalen of ham enz…..

(Bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s