Bartjes mosselen Thaise versie.

IMG_7938

Er zijn vele mosselrecepten en dit is mijn versie van de Thaise mosselen, super lekker en ondanks de sambal en het pepertje helemaal niet zo pittig, maar wel heerlijk van smaak. (wil je het pittiger voeg dan eventueel wat meer sambal toe)

Benodigdheden voor 2 personen:

olie

2 kg mosselen

½ bosje lente-ui in ringetjes gesneden

1 rode (punt)paprika in blokjes gesneden

1 rood pepertje zonder zaadjes in zeer kleine stukjes gesneden

1 prei gesneden in ringetjes

2 knoflooktenen geplet

1 ½ tl sereh poeder

2 theel. gemberpoeder

1 koffie.l sambal naar keuze

1 el vissaus

1 klein flesje witte wijn (250ml) (niet zoet)

1 pakje 200 ml kokos (creme) melk

Verder zie Tips:

Bereidingswijze:

Spoel de mosselen goed onder koud water en verwijder de beschadigde mosselen en degene die open blijven staan, een hulpmiddeltje is om deze even op het aanrechtblad te tikken meestal sluiten ze dan alsnog zoniet dan ook verwijderen.

Maak de olie warm in de mosselpan en voeg de gesneden lente-ui, puntpaprika, prei, knoflook, rood pepertje en de kruiden sereh en gember toe. Roer even goed om en bak alles mooi glazig. Voeg dan de vissaus, wijn en kokosmelk toe en breng aan de kook.

Voeg nu de mosselen toe, roer nog een keer goed door en plaats dan de deksel op de pan. Bak de mosselen 8 à 10 minuten op halfhoog vuur, onder regelmatig goed omschudden. Kijk af en toe of ze al open gaan staan. De kooktijd hangt ook af van de grootte van de mossels.

Tip van Bartje:

Voeg eventueel nog wat vers versnipperde koriander toe of wat taugé. Mocht je het in de tuin hebben staan voeg dan eventueel ook 2 takjes lavas(maggiplant) toe, dat geeft ook een heerlijk aroma aan de mosselen.

Bewaar de mosselbouillon en maak er een eventueel een lekker (vis) soepje van.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s