Bartjes Thaise Rode Currysaus met kippengehaktballetjes

Super lekker lekker eten, wil je het pittiger voeg dan gewoon wat meer Rode currypasta toe, maar wij vonden het pittig genoeg zo.

Benodigdheden voor 4 personen:

Voor de kippengehaktballetjes:

Olie/boter

500 gr kippengehakt (gehaald bij de markpoelier)

1 losgeklopt ei

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

Paneermeel of panko

2 theel Thaise Rode Curry Pasta

Om zeer fijn te cutteren:

1 lente-uitje in grove stukjes gehakt

1 theel. geraspte gember

2 teentjes knoflook grof gesneden

Voor de Thaise Rode Curry Pasta:

40 gr Thaise Rode Curry Pasta

1 paprika in kleine blokjes gesneden

1 ui in kleine blokjes gesneden

1 Lente-ui in schuine ringetjes gesneden

2 teentjes knoflook

2 theel. Laos

1½ eetl. vissaus

1 eetl. honing

2 dl (Bartjes) pasata (ik gebruik mijn zelf gemaakte)

5 dl runderbouillon

Allesbinder of maïzena aangelengd met koud water

(zout) armbouillonpoeder

250 gr noodles of Bartjes gebakken rijst

Wat fijngehakte koriander naar smaak

Platte peterselie of Chinese bieslook fijn gesnipperd.

Bereidingswijze:

Voor de Kippengehaktballetjes

Doe het gehakt in een ruime schaal.

Snij de ingrediënten om zeer fijn te cutteren voor en cutter deze dus ook zeer fijn met zo’n klein apparaatje of eventueel de keukenmachine. Doe bij het gehakt. Voeg het losgeklopt ei toe en wat (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper. Voeg de Thaise rode curry pasta toe en kneed of roer alles zeer goed door, zodat alles goed verdeeld is. Dit is erg belangrijk. Het kippengehakt is nu nog te vochtig dus voeg paneermeel of panko toe tot je ziet dat het gehakt gaat binden, maar het mag nog best wat smeuïg blijven. Rol balletjes van het gehakt en leg zolang op een platte schaal. Doe wat olie in een wok of hapjespan en draai de balletjes nog even op voor je ze in de wok doet, bak ze in twee gedeeltes zodat ze mooi rond blijven. Hou de pan goed in beweging en zorg voor een gelijkmatige kleuring. Maak ze echter niet te donker van kleur. Haal de kippengehaktballetjes uit de pan voeg zonodig nog wat olie/boter toe en bak op dezelfde wijze ook het tweede gedeelte. Leg ze op een schaal apart.

Voor de Thaise Rode Curry Pasta:

Snij eerst alle groenten zoals aangegeven staat.

Voeg eventueel nog wat olie/boter toe en fruit de ui even aan, voeg de paprika toe en bak alles mooi glazig, voeg dan de knoflook toe samen met de laos, bak deze ook even mee en voeg dan de Thaise Rode Curry Pasta toe. Bak ook deze even mee. Voeg dan het lente-uitje toe en even daarna de runder-bouillon, vissaus, honing en de passata. Roer goed door en maak de curry eventueel op mooie dikte met allesbinder of 1 à 2 eetlepels maïzena aange-lengd met wat koud water. Voeg onder voortdurend roeren toe, tot de ge-wenste dikte is bereikt. Voeg dan de kippengehaktballetjes toe aan de Thaise Rode Curry Pasta en laat sudderen tot de balletjes gaar zijn. (Tot zover zou je de schotel ook kunnen voorbereiden en dan de curry opwarmen en de balletjes toevoegen)

Afwerking:

Zet water op voor de noodles en maak deze klaar volgens de gebruiks-aanwijzing op de verpakking. Of warm een portie Bartjes gebakken rijst (kan je ook van te voren maken) op. Lekker met Bartjes Thaise Champignons of Bartjes Thaise Snijboontjes voor een compleet Thais menuutje.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s