Nr:13 Edelherten Route Deel 2 Best 17.5 km

IMG_8370

Mooie wandeling vanaf Liempde, door landgoed Velderen, en Landgoed Heerenbeek, naar het Edelherten gebied in Best, daar lopen we een mooi rondje en de terugweg gaat langs het nieuw aangelegde ecoduct en het nieuwe edelherten gebied aan de Liempdse kant, Langs de waterloop en via natuurgebiedje de Prangen weer terug naar het centrum van Liempde.

Vertrek bij cafe het Wapen van Liempde, voor het cafe staande gaan we R-af (oude dijk). We lopen tot huisnr: 23 en gaan daar L-af (poupelierenstraatje) dan als maar R-door zijwegen en kruisingen negeren einde poupelierenlaan R-af. 2de zand/graspad L-af Vrilkhovenskerkpad. (Tegenover Hnr:42 en LpNr:26) Einde pad R-af over het asfalt weggetje langs de A2 Voor de blauwe railing (Lpnr:25) R-af over het graspad einde graspaadje, hier L-af (huisnr:62) en we gaan de fietstunnel in, voorbij fietstunnel R-door (Vrilkhovenseweg volgen)

Op de Y-splitsing bij pnem huisje met nr:16 L-af. Einde weg, oude rijksweg oversteken en L-af gaan(FR:39) Eerste weg R-af (Velderse weg), dan als maar rechtdoor (zijwegen negeren) tot aan de spoortunnel. (FR:39) R-af fietstunneltje ingaan en voorbij het fietstunneltje weg oversteken en L-af gaan(FR:18) betonpad gaat over in tegelpad. Einde tegelpad bij scherpe bocht R-af. Landgoed Velderen ingaan. Bij een 6 sprong kruising (met Pnemhuisje) L-af, wit gele route (rondje Lennisheuvel).

Loop nu alsmaar R-door tot aan slagbomen, hier ook weer gewoon R-door (bordje EDHR:) naar kasteel Heerenbeek. Voorbij landgoed Heerenbeek R-door volgde bordjes van de EDHR: Op splitsing L-af richting woonhuis (Edhr:) voor het woonhuis Hnr:6 R-aanhouden. Loop nu alsmaar R-door en negeer alle zijpaden, gaan aan het einde van het pad met bordje Heerenbeek L-af de asfaltweg op.

Negeer wederom alle zijwegen en ga via de Pailjaartunnel onder het spoor door. Uit de tunnel komende R-door wandelen en na ca:50 meter R-af het zandpad in gaan (Edhr) Eerste splitsing met hekwerk negeren (is spottersplek Edelherten, wel de moeite waard om even te gaan kijken en verder R-door wandelen tot volgende ruime splitsing Let op:”Het paaltje met het bordje EdhR staat aan de Rechterkant. Ga hier L-af het graspad in (ik ga er vanuit dat je zonder hond loopt) en Loop naar het ijzeren hekwerk, ga door het klaphek en loop het Edelhertengebied in. Negeer zijpaden. En volg gewoon de bordjes Edhr: Einde pad R-af het brede zandpad volgen en aan het einde van dit Zandpad (Pailjaartsweg)

Let op R-af gaan. We verlaten hier dus de Edhr: (die nog verder door loopt tot Station Best) Negeerzijweg Links en loop R-door Kruisbeem-denweg langs het bord A.P.V. Gebied En langs het huis genaamd Peppels. Het pad gaat over in een graspad en loopt geruime tijd langs het spoor En het Edel-hertengebied. Na bordje 45.9 draait het pad naar Rechts van het spoor af.

(Als het pad gemaaid is kun je hier ook R-door lopen zodat je niet een dubbel stukje route hebt, Loop je R-door, einde pad langs de balk lopen, weg oversteken, en dan verder lezen bij het Sterretje.)

Ga je hier wel R-af kom je nog eenmaal langs de Spottersplaats, vandaar dat ik deze keuze even vermeld. Op splitsing L-aanhouden en einde pad op asfaltweg L-af gaan. *Ga nu voor het stoplicht R-af de dooplopende weg in langs Hnr:10. Je loopt nu weer parallel langs het spoor.

Loop als maar R-door, onder het ecoduct door, langs de afrastering en op het einde zie je wat afgegraven poelen. Na de laatste poel het pad R-door volgen langs de waterloop en op kruising met zandweg L-af het zand/gruispad volgen. (dus niet verder langs de waterloop) gaat over in asfaltweg en einde asfaltweg. L-af gaan langs poel en de weg loopt omhoog.

In bocht R-aanhouden en boven R-af over de A2 wandelen negeer de eerste weg Rechts (Dazingstraat) neem het eerste graspad L-af. Tegenover Lpnr:33. Natuurgebiedje Noord-Oost Brabant beter bekend als de Prangen Volg dit mooie paadje met de bochten mee, einde pad bij dwarsbalk L-af gaan je loopt weer op het asfaltweggetje richting A2.

Neem nu het eerste zand/graspad R-af wandel door tot kruising en ga hier L-af, einde zand/graspad R-af loop nu R-door. Hou op tipje Links- aan. Negeer verdere zijwegen en loop R-door is de Parkstraat. Einde parkstraat L-af en loop nu R-door terug naar cafe het wapen van Liempde begin en eindpunt van deze wandeling.

voor het wandelkaartje klik op de link:

http://afstandmeten.nl/index.php?id=2629557.

Voor de facebook wandelfoto’s klik op onderstaande link:

Edelhertenroute aan de kant van Best

Posted by Albert Bressers on Sunday, May 3, 2020

Verklaring van de tekens:
R-af = Rechtsaf
L-af = Linksaf’
R-aanhouden = Rechts aanhouden
L-aanhouden = Links aanhouden
R-door = Rechtdoor
Hnr = Huisnummer
FR = Fietsknooppunt Route
LPNR = Lantaarpaalnummer
MTB = Moutainbike-Route
Wknp = Wandelknooppunt
EDHR = Edelhertroute

Wandelgroetjes Albert bressers
Reactie of verbeteringen route sturen naar
albertje56@gmail.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s