Bartjes: Bieslook-roomsaus

Bartjes Hamsaus.jpg

Benodigdheden voor 4 personen:

50 gr boter

3 eetl. bloem

4 dl. melk

2 dl. slagroom

4 eetlepels sherry

2 kippenbouillontabletten

Zout/peper en/of andere smaakmakers

8 eetl. gesnipperde Bieslook

Bereidingswijze:

Smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en laat de roux, al roerende, 1-2 minuten zachtjes pruttelen.

Schenk, nog steeds roerende, beetje voor beetje de melk erbij en blijf roeren tot de saus glad gebonden is.

Roer de slagroom en de sherry door de saus en verkruimel de bouillontabletten erboven; laat de saus nog ca. 5 minuten zachtjes koken.

Breng de saus op smaak met zout en peper of andere smaakmakers en roer de bieslook erdoor.

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s