Bartjes Liemps Boerengroentepannetje

Bartjes liemps groentenpannetje

Pannetje met provencaalse groenten wordt er dan vaak gezegd, maar het meeste komt uit mijn eigen groententuin, aangevuld met wat groenten van de Liempdse weekmarkt. (zie ook Tip:)

Benodigdheden voor 2 personen:

1 courgette, in blokjes of schijfjes

1 rode paprika, in blokjes

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, geplet

2 (kleine) Spaanse pepertjes, schoongemaakt en fijn gesnipperd

2 lente-uitjes, in ringentjes gesneden

1 bakje champignons, in vieren gesneden

Handvol botersnijboontjes (eventueel) fijn gesneden.

Tijm, rozemarijn, bieslook, oregano

(zout) armbouillonpoeder en wat vers gemalen peper

Scheutje worcestersaus.

Wat olie of vloeibare boter

Bereidingswijze:

Verwarm de olie/boter in een hapjes pan en voeg eerst de paprika en de snijbonen toe. Roerbak dit even en voeg dan de champignons toe. Bak deze even stevig aan. Voeg dan de uisnippers toe. Daarna de knoflook met de Spaanse pepertjes. Voeg de kruiden naar smaak toe en breng alles op smaak met het bouillonpoeder en de peper. Voeg ook een scheutje worcestersaus toe. Laat alles even op een zacht vuurtje garen onder een deksel. Op het laatst pas de ringetjes Lente-ui toevoegen.

Tip van Bartje:

Mocht je alles in schaaltjes klaar zetten, kun je ook alvast wat kruiden toevoegen. Lekker met een gebakken visje natuurlijk ook gehaald op de Liempdse Weekmarkt,

 

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s