Bartjes Thaise rode curry met zalm, oesterzwammen en peultjes

IMG_5115 Heerlijk bordje met eten, bij gebruik van 2 eetl. currypasta is de smaak mild/pittig. Dus hiermee kun je nog volop experimenteren.

Ingrediënten voor 2 personen:

2 mooie stukken zalmfilet met huid

1 bakje à 150 gr. Oesterzwammen in stukjes gescheurd

Rozemarijn, tijm, (of provencaalse kruiden) (zout) armbouillonpoeder scheutje worcestersaus

(wok) olie of (vloeibare) boter

rode curry pasta (2 à 3 eetl) (lidl)

200 gram peultjes, geringd en in schuinen stukjes gesneden

400 ml kokosmelk (2 pakjes, of 1 blikje)

fijngesneden koriander naar smaak

2 teentjes knoflook geplet

1 rode peper in zeer fijn gesneden stukjes

Bereiding

Verwarm wat olie in een pan.Strooi wat peper en zout over de zalmfilets. Bak de zalm op de kant van de huid kort op middelhoog vuur totdat het krokant is geworden. Haal de zalm van het vuur. De zalm is nu alleen van ondere gegaard. Verwarm een pan met wat olie op het vuur en voeg de oesterzwammen toe, bak even krachtig aan en voeg de genoemde kruiden toe samen met het scheutje worcester-saus, voeg ook de geplette knoflook toe. Haal de gebakken oesterzwammen uit de pan , doe er opnieuw wat olie/boter in en voeg de currypasta toe en bak deze onder voortdurend roeren ongeveer 3 minuten. Voeg daarna de peultjes toe en roer ze goed door de pasta heen, voeg ook al wat koriander toe. Voeg dan de kokosmelk, toe samen met de rode peper toe. Laat dit een 2 tal minuten sudderen, voeg dan de oesterzwammen toe en roer goed door, als laatste leg je de zalmfilets in de curry, let wel met de gebakken huidkant naar boven en de nog ongebakken kant in de curry, laat het geheel nu 4 minuten sudderen tot de zalm aan de binnenkant gaar is en de saus de gewenste dikte heeft bereikt. (de garing van de zalm ligt natuurlijk aan hoe dik de filets zijn, maar maak ze zeker niet te gaar) Bestrooi nog met wat van de koriander.

Tip van Bartje:

Serveer met wat witte rijst, en afgebakken naanbrood voor een compleet gerecht.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s