Bartjes Champignon cremesoep

Bartjes champignoncremesoepHeerlijk (feestelijk) soepje, wat bij ons toch regelmatig op tafelstaat.

Benodigdheden voor 1½ liter:

250 gr verse blanke champignons

(zout) armbouillonpoeder / witte peper uit de molen

8 deciliter bouillon

2 (Paddenstoelen)- bouillonblokjes

scheutje madera / scheutje worchestersaus

1 theel. Saffraanpoeder

200ml.room of koffieroom

2 eetl.citroensap

1 eierdooier

30 gr.roomboter

1 eetl.zeer fijn gehakte peterselie

1 mesp.gemalen foelie

35 gr.bloem

1 ons gesneden gekookte ham.(in sliertjes)

Bereidingswijze:

Maak de champignons schoon met een borsteltje en besprenkel ze met citroensap, schep ze goed om en laat even staan.

Smelt de boter in de soeppan. Doe de foelie, saffraanpoeder en de bouillonblokjes erbij en roer de bloem erdoor. Laat deze roux op een laaggedraaide warmtebron enkele minuten heet worden.

Voeg onder voortdurend roeren 8 deciliter water toe.

Breng alles aan de kook en voeg de champignons toe laat alles 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg nu ook de in sliertjes gesneden ham toe. Proef de soep en voeg naar smaak (zout) armbouillonpoeder, peper, worchestersaus, en madera toe. Klop de eierdooier en de room samen glad.

Roer het mengsel met room door de soep en strooi de gehakte peterselie erop. Laat de soep nu niet meer koken. 

Tip van Bartje:

(Bouillon getrokken van 1 liter water met de 2 paddenstoelenbouillonblokjes en 1 zakje soepkruiden kip, gewoon een half uurtje laten trekken)

Je kunt ook verse getrokken groente-of vleesbouillon gebruiken natuurlijk. Je kunt de champignons ook vervangen door andere paddenstoelen zoals oesterzwammen, shiitake of kastanjechampignons

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s