Bartjes kippengehaktbrood met suprEIse:

Bartjes Kippengehaktbrood met supIEse

Geweldig lekker kippengehaktbrood, en heerlijk van smaak, we waren aangenaam verrast dat het zo goed uitgevallen was. Dus dit wordt zeker een blijvertje. Ook koud erg lekker.

Benodigdheden voor 4 personen:

500 kipgehakt

30 gram geraspte kaas

100 gram geraspte wortel

6 à 7 eetl. paneermeel

5 eieren

½ paprika in kleine blokjes gesneden

2 tenen knoflook

1 grote of 2 kleine uien zeer fijn gesnipperd

1 lente-uitje in fijne halve ringetjes gesneen.

2 eetl. ketchup

2 eetl. ketap manis A

1 eetl. fijngesneden peterselie

1 eetl. fijngesneden kervel

1 eetl. worcestershire saus

1 theel. zoutarm bouillonpoeder (of zout)

1 theel. sambal badjak

Voor het glazuurlaagje

1 eetl. ketchup

1 eetl. bruine (of lichtbruine) basterdsuiker

½ eetl. worcestershire saus

Bartjes Kippengehaktbrood met supIEse Foto 2 Voor je het weet is ie al half op

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Hou 3 eieren apart en kook deze in kokend water voor 10 minuten. Spoel af met koud water, pel ze en zet ze even apart.

Meng alle ingrediënten + de 2 overgebleven eieren (geklust) voor het gehaktbrood goed door elkaar. Dit gaat prima met een stevige vork, maar met je handen kan eventueel ook.

Vet een ovenschaal in met boter en doe hierin iets minder dan de helft van het gehaktmengsel. Druk de bovenkant een beetje glad, dat gaat het makkelijkst met een spatel. Duw de gekookte eieren nu mooi in de lengterichting achter elkaar in het gehaktmengsel druk ze niet te hard aan, vul de tussenruimte nu secuur met het gehaktmengsel tot alle eieren en tussenruimtes goed bedekt zijn. Strijk de rest van het mengsel er ook op, en maak weer mooi glad, met de spatel.

Zet het gehaktbrood nu in de oven voor 45 minuten en dan zal het gehakt mooi gaar zijn.

Voor het glazuurlaagje roer je gewoon alle ingrediënten door elkaar tot de suiker wat opgelost is. Haal het gehaktbrood uit de oven en bestrijk met het glazuurmengsel, maak het helemaal op. Plaats nu het gehaktbrood weer terug in de oven voor nog een kwartiertje. Haal uit de oven en maak de zijkanten los. Giet eventueel het vet voorzichtig in een schaaltje (heerlijk voor in de saus te doen) Keer de bakvorm met behulp van een platte schaal om en neem nu een andere platte schaal. Leg deze nu op de onderkant van het gehaktbrood en keer deze nog een keer om, zodat de mooie geglazuurde kant bovenkomt te liggen. Serveer op de schaal en snij het gehaktbrood in mooi stukken. Heerlijk met Bartjes tomaten groentensaus.

Lekker met frietjes. Gebakken of gekookte aardappeltjes, met een pureetje. Of zelfs op een (stok) broodje. Ook kou op brood superlekker, zelfs ook nog in blokjes gesneden als hapje voor bij de borrel dus mogelijkheden genoeg.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.comnaarideevan( https://www.eefkooktzo.nl) maaropeigenmanierensmaakuitgewerkt)

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s