Bartjes forel uit de oven met paprika, bleekselderij en venkel

Bartjes forel uit de oven

Heerlijke manier om forellen te garen gewoon lekker in de oven. Het is even wat snijwerk met de groenten maar dan is het ook smullen geblazen.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 forellen
  • (bartjes) kruidenboter
  • 1 venkelknol
  • 1 rode paprika
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 spaans pepertje
  • Provencaalse kruiden
  • beetje (zout) armbouillonpoeder en peper

Bereidingswijze:

Maak de forellen schoon, kerf ze 3 à 4x in aan allebei de zijde en wrijf ze in met peper en zout. Snijd de ui en venkel klein, schil de paprika en snij deze ook in kleine blokjes. Haal de pitjes uit het Spaans pepertje en snij deze zeer fijn. Ontdraad de bleekselderij en snij ook deze in fijne blokjes. Plet de teentjes knoflook fijn. Bak alles kort aan, in een beetje (bartjes) kruidenboter in de koekenpan. Breng het mengsel op smaak met de genoemde smaakmakers, Vul de forellen met het groentemengsel, steek eventueel dicht met een hout prikkertje, leg ze in een licht ingevette ovenschaal. Doe de overige ui en venkel er bovenop. Laat de forellen in een voorverwarmde oven op 180 C in ca. 15-20 minuten gaar worden. De tijd is ook afhankelijk van de grootte van de vissen.

 

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s