Bartjes Bospaddelenstoelen-madera saus

Heerlijk sausje (zoiets koop je niet in een zakje)


Benodigdheden voor 4 personen:

300 gram bospaddenstoelenmix
50 gram spekblokjes    

2 sjalotjes
1 teentje knoflook
50 gram boter 

50 gram bloem 

1 pot (3,5 dl) vleesfond (runderfond of kalfsfond)
(zout) arm bouillonpoeder, versgemalen peper (eventueel wat gemengde herfstkruiden)
1 laurierblad
Klontje (Bartjes) kruidenboter
1 dl. Madera     

1 eetlepel peterselie

Bereidingswijze:

Sjalot en knoflook fijn versnipperen. Bospaddenstoelen schoonmaken en de eventuele kastanjechampignons in plakjes snijden. De andere paddenstoelen zoveel mogelijk scheuren of wat fijner snijden. Eventuele kastanjechampignons eerst aanfruiten in wat hete kruiden boter en licht laten kleuren. Daarna de sjalot, knoflook en de andere paddenstoelen toevoegen, en even goed aanbakken. Van het vuur afhalen. Smelt de boter in een sauspan en voeg de bloem toe, laat even garen. Voeg daarna de fond en de madera toe en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook en laat zachtjes binden in ca: 5 min. Voeg daarna de bospaddenstoelen toe en 1 eetlepel peterselie
Tip van Bartje:

Heerlijk bij vlees- en kipgerechten. Mocht je vlees gebakken hebben voeg dan het braadvocht toe aan de saus voor nog meer extra smaak.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s