Bartjes bospaddenstoelenpasta met kip

Benodigdheden voor 4 personen:

1x recept Bartjes Bospaddenstoelensaus/madera

2 bakjes bospaddenstoelen mix

400 gr pappardelle (met eekhoorntjesbrood)

Half bosje lente-ui

2 kipfilets (of 400 gr kipdijenvlees) in blokjes

1 rode paprika

Verse peterselie/bieslook

Herstkruiden

versgemalen peper

bouillonpoeder

Rozemarijn

tijm

oregano

of eventueel provencaalse kruiden

vloeibare boter/olie

Bereidingswijze:

Breng alvast een grote pan met water aan de kook

Maak de paddenstoelen mix eventueel zorgvuldig schoon, want we willen geen zand in ons eten met een borsteltjes of keukenpapier.

Verwarm zachtjes de bospaddenstoelen saus.

Zet een grote pan op het vuur en doe er een flinke scheut boter/olie in. Bak de paddenstoelen samen met de kipblokjes flink aan op hoog vuur. Voeg de in blokjes gesneden paprika toe, samen met het wit van de lente-ui. Breng op smaak met de genoemde smaakmakers en laat even garen.

Zodra het water kookt doe er dan de pasta in en kijk even op de verpakking voor de juiste tijd. Hou 2 minuten korter aan.

Voeg ondertussen de bospaddenstoelensaus bij het paddenstoelenmengsel-kipmengsel.

Giet de pasta af en doe in de pan bij het paddenstoelenmengsel-kipmengsel. Roer alles goed door en bestrooi met het groen van de lente-ui de peterselie en bieslook. Serveer met de pan op tafel geef er eventueel nog een salade bij of wat (stok) brood.

Smakelijk groetjes Albertje..

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s