Bartjes Hutspot met gebakken spekjes en ui

bartjes hutspot met spekjes en uien Door de uien met de spekjes mee te bakken in plaats van met de aardappelen en wortels te koken, krijgt de hutspot veel meer smaak.

Benodigdheden voor 4 personen:

800 gram aardappelen

800 gram wortelen

6oo gr uien

125 gram spekblokjes

1 ei

Scheutje melk

Klontje boter

(zout) armbouillonpoeder

Nootmuskaat

Versgemalen peper

(verder zie Tip)

Bereidingswijze:

Schil de aardappels, snij de grote wat kleiner en doe ze in een grote pan met ruim water, schil de wortels en raspt ze grof en doe bij de aardappels, voeg wat (zout) armbouillonpoeder toe en kook de aardappels en wortels in 25 minuten gaar. Bak ondertussen het spek zachtjes uit, en bak het daarna krokant. Snij de uien in blokjes en voeg bij de spek bak even flink mee en laat ze dan 20 minuten op laag vuur (met deksel op de pan) garen. Kruid ze met (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper. Giet de aardappels met de wortels af en stamp ze fijn met toevoeging van 1 ei, wat (room) boter en een scheutje melk tot de stamp mooi smeuïg is, voeg de ui en spek toe en roer alles goed door elkaar. Maak op smaak met nootmuskaat, (zout) armbouillonpoeder en peper. Door de uien met de spek mee te bakken wordt de hutspot veel smaakvoller.

Bartjes hutspot met stoofeend

Lekker met Bartjes stoofeend, (zie kleine foto) Bartjes stoofvlees, Bartjes dikke rib, Bartjes (Indische) rookworst, Bartjes lamsschenkel enz…

Tip voor jus:

Doe 2½ dl water in de pan waarin je de spekjes met ui hebt uitgebakken. Voeg een ½ rundsbouillonblokje toe en laat dit oplossen. Maak van 2 eetl. water en 1 eetl. maïzena een papje en voeg dit beetje voor beetje toe aan de jus om dit te binden. Voeg eventueel nog wat ketchup of mosterd toe.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s