Bartjes Gele Mosterd-Courgettesoep met 2 soorten mosterd

Een overheerlijk soepje voor de liefhebbers van mosterdsoep.

Ingrediënten voor 4 personen:

250 gr gerookte spekblokjes

2 middelgrote uien grof gesnipperd

3 tenen knoflook grof geplet

1500 gr Gele courgettes in grove blokjes

( ik had een grote uit eigen tuin je kunt ook meerdere kleine nemen)

1 kleine groene courgette in mini-blokjes

Scheutje (zonnen)bloemolie/boter

1¼ liter water

1 flesje kookroom

3 kippenbouillontabletten

3 eetl grove mosterd + 1 eetl fijne Franse mosterd

2 lente-uitjes in fijne ringetjes gesneden

(zout) armbouillonpoeder

Versgemalen peper

(Chinese) bieslook / Peterselie

Bereiden

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgettes in niet te grootte blokjes, dit pureert straks makkelijker. Verhit de olie/boter in een grote soeppan en fruit de ui totdat deze mooi glazig is. Voeg dan knoflook, de bouillonblokken en de gele courgetteblokjes toe en bak 5 minuten onder voortdurend roeren. Blus af met het water. Breng aan de kook en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken.

Bak ondertussen de spekblokjes langzaam uit en daarna krokant. Haal uit de pan en zorg dat er zoveel mogelijk bakvet in de pan blijft. Laat uitlekken op een bord bedekt met keukenpapier. Bak de kleine groene courgetteblokjes in het spekvet voor 2 minuten en schep ze er daarna ook zorgvuldig uit en doe bij de spekblokjes.

Voeg beide soorten mosterd toe aan de soep en pureer met de staafmixer zorgvuldig tot een mooie gladde soep. Voeg nu de kookroom toe, maak de soep warm maar laat deze niet meer koken. Breng eventueel op smaak met wat extra mosterd, (zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper. Voeg daarna de spek en groene courgetteblokjes toe en versier tot slot met de ringetjes lente-ui, en wat fijngesneden bieslook of peterselie.

Tip van Bartje:

Serveer de soep in een mooie soepterrine en het is leuk om deze aan tafel uit te serveren. Lekker met half broodje met gesmolten kaas bestrooid met wat pittig paprikapoeder. De soep kan natuurlijk ook gemaakt worden van groene courgettes

Bron:Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s