Bartjes pittige riblapjes in chilisaus

bartjes pittige riblapjes

Ingrediënten voor 2 personen:

2 uien, 100 gram worteltjes, 500 gram riblappen, 50 gram boter/ margarine, 50 gram bloem, 5 eetlepels chilisaus, 1 laurierblaadje, 3 kruidnagels, 1/2 theel. saliepoeder, 1/4 theel. cayennepeper, 2 takjes peterselie, (zout) armbouillonpoeder,

Voorbereiding

De ui snipperen. Wortel in plakjes snijden. Vlees inwrijven met (zout) armbouillonpoeder / en de peper.

 Bereidingswijze

Vlees in pan aan beide kanten bruin bakken. Ui 3 minuten meebakken. Vlees uit de pan nemen. Door het bakvet bloem roeren. Al roerende ¼ liter warm water toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus ontstaat. Erdoor roeren: chilisaus, laurier, kruidnagels, saliepoeder. Vlees toevoegen. Met deksel op pan 2 uur zachtjes stoven. Af en toe keren. Wortel en cayennepeper toevoegen. Vlees nog een 1/2 uur zachtjes gaar laten stoven. (kan ook in de oven op 160 graden C.)

Serveertip

Lekker met rode kool en frietjes of prei en gekookte aardappelen.

Van te voren klaarmaken is nog lekkerder!!

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s