Bartjes Boeren Mosselpannentje

IMG_7944

Mijn versie van een lekker mosselpannetje rijk van smaak en een bourgondisch genot om van te watertanden.

Benodigdheden voor 2 personen:

2 kilo mosselen

1 zakje boerensoepgroente grof (of mosselgroente)

1 flesje trappistbier naar keuze (ik gebruikte de westmalle dubbel)

Peper / zout

Voor erbij:

1 x Bartjes knoflooksaus

1 x Bartjes Chilisaus

1 x Bartjes Oosterse saus

1 x Bartjes Kruidenboter.

(Oven)frietjes of 1 groot stokbrood

Bereidingswijze:

Maak de sausjes en de kruidenboter op voorhand en zet in de koelkast.

Was de mosselen zorgvuldig en controleer of ze goed zijn. Ze moeten gesloten blijven, dus de geopende en gescheurde mosselen verwijderen.

(Tip:Klap met de open mossel een keer op het aanrechtblad gaat die dan dicht kan je hem weer gewoon gebruiken.)

Verwarm de oven en doe de frietjes op een bakplaat, verder volgens de gebruiksaanwijzing afbakken. Als je de frietjes na 10 minuten om moet draaien, doe dan wat olie in de mosselpan en bak de mosselgroente mooi glazig, Voeg dan de mosselen erbij, samen met het flesje bier. Kruid af met wat peper en zout. Zet ze op matig vuur en hou de pan gesloten, af en toe schudden met de pan en in ca:8 à 10 minuten zullen ze gaar zijn. Controleer de mosselen of ze allemaal openstaan, dan zijn ze gaar. (Gesloten exemplaren weggooien) Zet de pan op tafel en zet er de sausjes en kruidenboter bij, samen met het gesneden stokbrood. Haal de frietjes uit de oven en doe in een serveer-schaal. En dan nu alleen nog maar lekker smullen en genieten.

Tip van Bartje:

Bestrooi de mosselen eventueel met nog wat fijn gesneden bieslook of peterselie.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s