Bartjes Paksoi stamppot met ketjap gehaktballetjes

P1250324

Even een iets anders stamppotje maar wel erg lekker, er zijn natuurlijk veel versies van ketjapgehaktballetjes maar op mijn manier zijn ze toch wel erg smakelijk. Hou je van extra pittig voeg dan gewoon wat meer sambal toe, zowel in de stamppot of in het gehakt dat is naar eigen keuze, maar ik vond het zo prima.

Benodigheden voor 4 personen:

Voor de Gehaktballetjes met ketjap

5oo gr half om half gehakt

3 eetl. ketjap (AA)

1 eetl. worcestersaus

1 ei

4 eetl paneermeel

2 theel. sambal (naar keuze) (ik gebruikte sambal badjak)

1 teentje knoflook (geplet)

1 theel. Italiaanse- of provencaalse kruiden

Voor de stamppot

750 gr kruimige aardappelen

(zout) armbouillonpoeder

1 paksoi

1 el sambal

1 bakje spekjes (125gr)

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en kook ze gaar in een pan met water en wat (zout) armbouillonpoeder.

Doe alle ingrediënten door het gehakt en meng het goed door mekaar. Draai 8 kleine gehaktballetjes van dit gehaktmengsel. Zet een pan op het vuur en doe er wat boter/olie in, als de boter goed lichtbruin is, of de olie warm, dan leg je de gehaktballen voorzichtig in de pan. Draai ze regelmatig om tot ze overal mooi bruin gebakken zijn, Draai dan vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat rustig gaar sudderen.

Zet een andere pan op een middelmatig stand en bak daar langzaam de spekjes uit. Snijd ondertussen de paksoi fijn. Draai het vuur nu hoger en bakje de spekjes krokant.

Als de aardappelen gaar zijn, (20 minuten) haal je ze van het vuur en stamp je ze tot het een mooie puree wordt. Voeg 1 el sambal, gebakken spekjes (mat braadvocht) en de gesneden paksoi toe en roer alles goed door elkaar, voeg eventueel nog wat (zout) armbouillonpoeder naar smaak toe.

Haal de gehaktballetjes uit de pan en hou warm. (onder 2 borden)

Voor de jus doe je wat water in de pan waar je de gehaktballen in gebakken hebt en dan krijg je een gezonde en lekkere vleesjus, voeg eventueel nog wat ketjap toe.  (Of eventueel recept van Bartjes vleesjus gebruiken). Laat de gehaktballetjes nog even doorwarmen in de jus,

Schep de stamppot in een mooie (voorverwarmde) schaal en doe dit ook met de gehaktballetjes.

Tip van Bartje:

Zet wat extra sambal op tafel voor de liefhebbers.

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Hennie kuppens schreef:

    Hi Albert lijkt me hartstikke lekker, maar is het ketjap manis of assin?
    Hennie kuppens

    Like

    1. Hai Hennie ketjap A is ketjap manis groetjes Albert.

      Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s