Bartjes Aziatische runderstoof

Bartjes broodje Aziatisch stoofvlees Heerlijk op een afgebakken broodje met Bartjes sambal-uien en belegt met komkommer, sla en tomaatjes. Strooi er nog wat Bartjes Aziatische dressing over en het feest is compleet. Maak gerust een grote voorraad de saus laat zich prima invriezen.

Benodigdheden voor 4 à 6 personen:

goeie scheut (Arachide) olie eventueel bij voegen, – 1 kilo goei runds suddervlees in niet te kleine blokjes gesneden, – 1 pond uien, schoongemaakt en grof gesneden – 6 eetl. ketjap manis – 6 teentjes knoflook gepeld en geplet, – 2 eetl. oestersaus, – 2 theel. djinten – ca: 7 cm verse gember geschild en fijn geraspt of 3 theel. djahé (gemberpoeder) – 8 sichuan peperkorrels geplet, maar voor de liefhebbers 1 eetl. – 1 theel. piment of gerookt paprikapoeder – 4 eetl. bastaardsuiker – 5 dl kippenbouillon eventueel van 1 bouillonblokje – 2 eetl. bloem of maïzena aan gelengd met koud water – 4 eetl. sambal naar keuze of 4 chilipepers – 4 eetl. sherry – 3 theel. kurkuma – versgemalen peper – (zout) armbouillonpoeder.

IMG_8715 Ook lekker met Mihoen, nasi of bami, aangevuld met een eitje en loempia. Snij de loempia aan de bovenkant open en vul deze extra met het stoofvlees, geef de rest er apart bij,

Beredingswijze:                                                                            

Doe de olie in een grote wok of braadpan, laat deze goed heet worden en doe dan de blokjes vlees er in gedeelte bij zodat de olie niet te vlug afkoelt. Bak ze rondom goed bruin, blijf roerbakken want zo blijft het vlees mals en komt er geen vocht in de pan/wok. Haal het gebruide vlees uit de pan en doe nu de ui-blokjes in de pan bak mooi glazig en voeg dan de geplette knoflook erbij, bak 1 minuutje mee, voeg dan de oestersaus toe samen met de kruiden, voeg dan de ook de soja en ketjap toe en blijf goed in de pan/wok roeren. Blus af met de sherry en voeg het gebruinde vlees en de kippenbouillon toe tot het vlees goed onderstaat. Laat nu 2 ½ uur zachtjes garen totdat het vlees bijna uit elkaar valt. Proef of alles op smaak is. Het kookvocht zal gaan inkoken en binden. Zo niet, of niet voldoende doe dan de bloem/maïzena er bij. Wil je het minder pittig voeg dan wat minder sambal toe. Lekker   met Bartjes Sambal-uien en salade op een (stok) broodje. Natuurlijk ook heerlijke met met nasi, bami of witte rijst, met gewokte groenten en komkommer in het zuur.  Het garen van het vlees kan ook in een oven op 160 graden voor 3 uur

Bartjes Aziatisch stoofvlees Zo kwam de stoof uit de oven.

 

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s