Bartjes Schorseneren-hamsalade

IMG_6122

 Schorseneren uit eigen tuin. Het schoonmaken is even een lastig karweitje, maar dan is het ook smullen geblazen. Lekkere frisse salade gemaakt met ook verse kruiden uit eigen tuin. Alles bij elkaar een smaakvol geheel.

Ingrediënten voor 4 personen:

100 gram dunne schorseneren geschild

2 eetl. mayonaise

1 theel. mosterd

1 eetl. melk of 1 koffiemelk cup

125 gram hamblokjes

(zout) armbouillonpoeder en versgemalen peper

Scheutje worcestersaus

Wat fijn gesneden bieslook/lavas

1 doosjes salade/ragoutcups, toastjes of sneetjes stokbrood

Werkwijze:

Schorseneren in kleine stukjes snijden. 4 minuten garen in kokend water en daarna afgieten door een zeef en goed uitlaten lekken (doe eventueel een dag van te voren)

In kom mayonaise, mosterd en melk door elkaar roeren.

Hamblokjes heel fijn hakken en door mosterdmayonaise scheppen samen met wat bieslook. Als laatste de stukjes schorseneren toevoegen en voorzichtig doorroeren. Bestrooi met nog wat verse bieslook.

Doe de schorseneren-ham salade in een mooi schaaltje en zet er de cups of toostjes bij. Of vul de cups en besmeer de toostjes en serveer op een mooi schaaltje

Tip van Bartje:

In het voorjaar kun je de schorseneren vervangen door asperges, ook erg lekker

Ook lekker op een broodje met een salade

IMG_6346

(bron:bartjesreceptenworldpres.com)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s