Bartjes roerbak met vis en lekker veel groentjes.

De foto is van de roerbakgroenten

Ingredienten voor 2 personen:

2 eetlepels wokolie

50 gr pancetta krokant gebakken

1 rode ui grof gesnipperd

2 tenen knoflook zeer fijn geplet

1 rode peper zeer fijn gesneden en schoongemaakt of 1 theel. sambal

1 paprika in kleine blokjes gesneden

200 gr peultjes geringd en in schuine stukjes gesneden

250 gr champignons in vieren gesneden

(Zout) armbouillonpoeder / versgemalen peper

Scheutje worcestersaus / provencaalse kruiden naar smaak

300 gr victoriabaars (of andere stevige witvis)

100 gr noten (ongezouten) even aangekleurd in de koekenpan

1 eetlepel oestersaus

1 eetlepel ketjap

300 gr rijst

Eventueel wat verse koriander of peterselie

Marinade voor de vis:

Snuf chilipeper

1 eetlepel honing

2 eetlepels sojasaus

1 teen knoflook (uitgeperst)

1 eetlepel limoensap

Bereiding:

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Snijd de victoriabaars in mooie niet te kleine stukken en leg ze in een ondiepe schaal en giet de marinade er over heen. Hussel alles even goed door elkaar zodat alle stukjes vis goed bedekt zijn met de marinade. Zet dit even apart in de koelkast ca: 1 uurtje.

Kook ondertussen de rijst gaar.

Fruit de gesnipperde ui, knoflook en rode peper in een wokpan met wat (wok) olie. Voeg de champignons, paprika, en peultjes toe. Breng op smaak met de genoemde smaakmakers. Voeg tot slot de oestersaus en ketjap toe en bak al omscheppend 10 minuten. Voeg op het laatst de gebakken pancetta toe.

Haal de vis uit de marinade. Bak de gemarineerde victoriabaars stukjes ongeveer 5 minuten op hoog vuur in een koekenpan. Zet klein en voeg de marinade toe. Draai het vuur uit en serveer.

Serveer de roerbakgroenten met de victoriabaars, doe er de marinadesaus bovenop. Serveer verder met de rijst. Garneer met de gebakken noten, en de koriander/peterselie. Ook lekker met kroepoek.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s