Bartjes Herfst versie van de klassieke aardappelpuree

Heerlijk en kleurrijk pureetje.

Benodigdheden voor 2 personen:

500gr aardappels

½ bosje bos-uitjes

2 à 3 gekookte rode bietjes (ligt een beetje aan de grote)

Scheutje (koffie) room

Klontje boter

1 ei

(Zout) armbouillonpoeder/vers gemalen peper/Nootmuskaat

Bereidingswijze:

Schil de aardappels, halveer ze, en zet ze op in ruim water. Doe er wat (zout) armbouillonpoeder bij, breng aan de kook en kook ze in ca:20 minuten gaar.

Snij de bos-uitjes in fijne ringetjes

Snij de bietjes in dunne plakjes daarna in dunne staafjes en tot slot in mooie hele kleine blokjes.

Als de aardappelen gaar zijn giet ze dan af. Laat ze even droogkoken en stamp ze met een stamper tot moes. Voeg de room en een klontje boter toe en roer goed door. Kluts het ei en voeg de inhoud toe aan de puree, onmiddellijk goed doorroeren. Voeg nu de bos-uitjes toe en roer goed door, breng de puree op smaak met (zout) armbouillonpoeder, versgemalen peper en een snufje nootmuskaat. Zorg dat de puree goed heet is en roer vlak voor het serveren de blokjes rode biet erdoor, zodat deze mooi heel blijven.

Tip van Bartje:

Voor meerdere personen de hoeveelheden gewoon verdubbelen.

Lekker bij wild, paddenstoelen, varkenshaasje, schnitzel ..enz…

Bartjesreceptenwordpress.com

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s