Bartjes mals kipke uit de oven in een romig ei-room sauske

Bartjes mals kipke Bartjes mals kipke 2

Heerlijk kipschotelje

De ingrediënten voor 2 à 3 personen:  

1 bakje kippendijen (ca:450 gram)

1 teen geperste knoflook

2 uien in blokjes gesneden

1 bakje champignons in kwarten gesneden.

2 lente-uitjes in fijne ringetjes

150 gr Vol Blanc roomkaas met knoflook en tuinkruiden

2 grote eieren

1 grote vleestomaat in ontveld en in blokjes gesneden.

(zoutarme) kipkruiden naar smaak

Peper en zoutarm bouillonpoeder

Tijm, rozemarijn, kervel bieslook of provencaalse kruiden

Scheutje worcestersaus.

wat geraspte kaas 

De bereiding: 

Kruid de kipfilet of kippendij met kipkruiden en bak deze even mooi van kleur in een hapjespan. Haal uit de pan en laat de kip even afkoelen en snij de kip in wat kleinere blokjes of reepjes. Verdeel de kip in een niet te grote ovenschaal.

Snijd de tomaat in kleine stukjes en verdeel deze over de kip. Bak de ui in het achtergebleven bakvet mooi glazig en verdeel over de kip. Bak de champignons even goed aan, maak op smaak met de tuinkruiden ,peper, knoflook en worcestersaus en verdeel over de ovenschaal. Bak de lente-uitjes even aan en leg bovenop de champingnos.

Klop de eieren goed los en voeg dan de Boursin met de knoflook toe en roer het tot een mooi glad geheel. Breng eventueel op smaak met wat peper en zoutarm bouillonpoeder. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en plaats het in de oven.

Bestrooi met wat geraspte kaas en bak het gerecht in circa 20 minuten op 180 graden tot er een mooi bruin korstje verschijnt.

Serveer met een lekker brood of een pureetje of gekookte aardappels enz.

(bron:Bartjesreceptenwordpress.com.)

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s